vineri, 30 august 2019

Demoni II : Foc \\ Laura Nureldin

     Bună tuturor! Azi revin cu o recenzie, nu orice recenzie, ci recenzia carții ,,Demoni II” scrisă de Laura Nureldin, continuarea cărții ,,Demoni”. Anul trecut am citit primul volum, nu știam nimic despre acea carte, nu am citit sinopsisul de pe spate, m-am aruncat cu capul înainte, după cum se zice. Am citit-o fără oprire și am rămas mască, povestea creată de Laura, cu elementele pe care le îmbină, realitatea și fantasticul nu s-au îmbinat atât de bine până la această serie. Când am aflat că apare o continuare, despre care nici nu s-a pomenit, din câte știam eu, am fost atât de entuziasmată și am avut așteptări atât de mari, care erau normale, zic eu, dat fiind primul volum. De cum am primit exemplarul, l-am și început, am lăsat cartea pe care o citeam și m-am apucat de ,,Demoni II”. Am terminat-o într-o zi. Nici nu mi-am dat seama când am citit toată cartea, povestea a mers atât de lin și totul a fost atât de perfect, exact cum mă așteptam.
     Și acum să vă povestesc puțin despre acțiunea cărții. În primul volum facem cunoștință cu Lisa Whelan, o fată de 16 ani, care locuiește in California. Știți cum se spune că un cadou îți poate schimba viața? Ei, asta a pățit și Lisa, când a primit un colier, moștenire de familie, moștenire de la strămoașele ei vrăjitoare. Prin acel colier începe totul, Lisa află cine este cu adevărat, află povestea strămoșilor ei, își găsește sufletul pereche și chemarea ei în lume. După ce primul volum ne-a inițiat în ceea ce constă viața Lisei, al doilea volum vine și ne-o prezintă pe Lisa, după 2 ani, în care și-a perfecționat puterile, în care a reușit cumva să îmbine lumea magică cu cea reală. Însă viața nu este perfectă mai ales când ești căsătorită cu un demon, ai de a face cu mulți cumnați și ești Arma menită să distrugă Răul. Nu vreau să vă spun mai multe pentru că nu vreau să vă stric lectura.
     Volumul 2 are un plus de acțiune, romantism și realism față de primul volum. Unele evenimente precum incendiul de la catedrala Notre-Dame, sau marele incendiu din 1666 din Londra, au oferit cărți o notă de verosimilitate, iar acest lucru m-a impresionat. În acest volum întâlnim mai multe povești care se leagă între ele, vieți care au legătură cumva prin coincidență, dar eu nu cred în coincidențe, fiecare detaliu a fost gândit atât de bine și povestea avansează atât de spectaculos, ca să nu mai spun de relația Lisei cu demonul Yadiel. Acest personaj mi se pare atât de atent construit, un fel de ideal masculin, dar dulce și șarmant, amuzant și demonic.
Binele nu poate exista în absența Răului, așa cum lumina nu poate exista în absența întunericului. Avem nevoie unii de alții. Pentru echilibru.

     Dacă tot ce am spus mai sus nu v-a convins să citiți aceste cărți nu știu ce ar putea :) Cărțile le găsiți pe site-ul editurii, Aici: primul volum, iar Aici: al doilea volum. A da, ați observat ce coperte geniale au? ;)


Recenzie scrisă de  Mureșan Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu