vineri, 10 aprilie 2020

Lucruri de făcut în carantină


1. Citește
     Citește o carte, o revistă, un ziar, un articol, orice, numai citește. Nu numai că cititul e bun pentru creier, dar e bun și pentru suflet. În perioada grea prin care trecem poate o carte nu sună atât de rău, poate o poveste frumoasă care să te deconecteze de lumea înconjurătoare sună mai tentant decât crezi, așa că pune mâna pe o carte și citește sau descarcă-ți cărți în format electronic. Acum, unele editurii ne pun la dispoziție multe cărți pdf de care să profităm, deci nu mai pierdeți vremea. Aveți aici și o listă cu 14 cărți care mi se par mie numai bune de citit acum, dacă aveți nevoie și de alte recomandări vă puteți uita și la restul recenziilor de pe blog:
1. Călărețul de aramă - Paullina Simons
2. Bad Romance - Heather Demetrios
3. Călătorie în Abis - Mădălina Rusescu
4. Hopeless - Colleen Hoover
5. Confess - Colleen Hoover
6. Verity - Colleen Hoover
7. Nu ne vom despărți niciodată - Emiko Jean
8. Te voi iubi mereu - Heidi McLaughlin
9. Fiica negustorului de mătase - Dinah Jefferies
10. Elias și spioana cărturarilor - Sabaa Tahir
11. Cele mai strălucitoare stele - Anna Todd
12. Alegerea - Kiera Cass
13. Bijuteria - Amy Ewing
14. Tronul de Cleștar - Sarah J. Maas


2. Desenează/Pictează
     Acum vei spune că nu ai talent la desen sau la pictură, dar asta nu înseamnă că nu te poți distra încercând. Nimeni nu spune că tot ce faci trebuie să fie demn de expus într-un muzeu, deși cine știe, poate iese ceva capodoperă și te trezești cu zeci de oferte pentru un desen făcut în carantină ;)

3. Gătește

     Acum este momentul să faci acel fel de mâncare pe care ți l-ai propus să îl faci de o groază de vreme, dar ai tot dat vina pe lipsa timpului, acum nu te mai oprește nimic, ce scuze mai ai? Încearcă o rețetă care ți-a făcut cu ochiul, încearcă o rețetă pe care ai vrea să o mânânci la resturant, dar acum cum nu mai poți ieși din casă, trebuie să ți-o faci singur, sau poate ai noroc și ți-o face altcineva. Dar totuși încearcă să gătești tu singur ceva, satisfacția când vezi produsul final și când îl guști este de nedescris, în plus nu e atât de greu dacă ai rețeta în față, nu? :)

4. Lucru manual
     Ai încercat vreodată să faci origami, sau quilling, sau un colaj? Lucrul manul necesită timp și răbdare, dar acum ai din plin și timp și răbdare așa că poți încerca să faci ceva handmade.

5. Vizionează un film/serial
     Exisă o mulțime de filme și seriale numai bune de vizionat, acum ai timpul necesar pentru a te apuca de un serial lung sau ai șansa de a revedea filmele preferate.

Lista ar putea continua la nesfârșit. Fă ce voiai să faci, dar nu ai avut timp! Croșetează, sari coarda, scrie, joacă-te, colorează, fă un puzzle, orice îți trece prin cap, sunt o mulțime de lucruri pe care le poți face, trebuie doar să vrei să le faci.

Sper că sunteți toți bine, sănătoși și acasă! Aveți grijă de voi! Sper că acest articol va ajutat să vă mai ocupați timpul.
Articol scris de Mureșan Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu