marți, 6 februarie 2018

# Cărți # Recenzie

Slam, Din dragoste pentru Layken

Slam

Din dragoste pentru Layken

                            de Colleen Hoover





     Layken împreună cu mama si cu fratele ei mai mic, Kel se mută în Michigan, după moartea tatălui lor, în urma unui atac de cord. Layken nu este încântată de această mutare, însă totul se schimbă când face cunoștință cu noul ei vecin, Will. 
     Will este un băiat de 21 de ani, care la o vârstă fragedă a fost nevoit să devină adult, să-și asume responsabilitatea de a crește un copil, pe fratele lui Caulder. Părinții acestora au murit într-un accident de mașină. Pentru a se întreține lucrează ca profesor, stagiar la liceu.



     Slam este un concurs de poezie, dar nu orice concurs de poezie: ,,Oamenii se urcă acolo și-și descarcă sufletul doar prin cuvinte și mișcările corpului. E nemaipomenit.”, îi explică Will lui Layken. Slam este pasiunea lui, ceea ce îl face fericit, de aceea el predă Poezie.
     Will și Layken ies la o întâlnire, se duc la Slam. Will este renumit acolo, dar el decide ca în acea seară să rămână cu Layken, drept spectator. Acolo, la Slam, ceva se leagă între ei, ceva nespus de puternic și frumos.



     Uneori un lucru atât de mărunt, precum profesia cuiva poate schimba totul. Layken nu știe cu ce se ocupă Will, dar află în prima zi la noua ei școală. Când cei doi se întâlnesc pe holul școlii, în fața sălii de clasă, totul, se schimbă. Deoarece Will îi este profesor cei doi nu pot fi împreună. 
     Însă aceasta nu este singura problemă a lui Layken. Mama sa îi ascunde ei și fratelui acesteia ceva. Le ascunde boala de care suferă, o boală care o pune la pământ, care o stoarce de energie. Layken află de boala mamei și încearcă să petreacă mai mult timp cu ea, să o ajute, să o încurajeze, să o susțină. O pune pe ea pe primul loc, uită de problemele de la școală, uită de Will, uită de tot pentru mama ei.



     În tot acest timp mama ei o învață ceva, o învață că în viață trebuie să ai îndoieli, dar niciodată regrete. Această mamă își învață copiii să-și depășească limitele, căci pentru asta le au. Mama ei o îndeamnă pe Layken să nu renunțe la Will, dar rămâne de văzut dacă Will a renunțat la ea.


Recenzie realizată de Mureșan Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @just_me_and_my_books



@just_me_and_my_books