joi, 2 mai 2019

# 2019 # Cărți

Regina roșie // Victoria Aveyard



Lumea lui Mare Barrow este împărțită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roșu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societății, cei care sunt dotați cu puteri supraumane. Mare face parte din roșii și-și duce traiul de pe o zi pe alta, ca hoț într-un mic sat de la țară, până când destinul o aduce în fața regelui, a reginei și a tuturor nobililor, unde ea descoperă că este și roșie, dar și argintie, cu puteri nebănuite. 

Că să ascundă adevărul, regele o obligă să mintă și să joace rolul unei doamne dintr-o Înaltă Casă pierdută, cu o putere impresionantă, și o promite de mireasă unuia dintre fiii lui, astfel devenind o prințesa argintie. Pe măsură ce pătrunde și mai adânc în lumea argintiilor, Mare riscă totul și își folosește nouă poziție pentru a-i ajută pe cei din Garda Stacojie, un grup de rebeli roșii. O mișcare greșită îi poate aduce moartea, dar în jocul periculos în care a intrat singura certitudine este trădarea.




Când am început această carte știam deja câteva nume. Toată lumea vorbește despre această serie, mai ales că acum a apărut și volumul 4. Am zis să îi dau și eu o șansă. Am pornit cu așteptări destul de mari, fiindcă este o carte atât de populară. Am terminat cartea și pot să vă spun că merită citită.

Pentru cei care au citit trilogia Grisha, cartea se aseamănă având oameni cu puteri supraomenești, puteri care controlează apa, metalul, focul și acum, datorită protagonistei noastre și fulgerul. Cartea se mai aseamănă și cu seria Alegerea deoarece la un moment dat în carte prințul își alege o prințesă, iar prințesele se duelează, cu ajutorul puterilor. Cartea mai seamănă puțin și cu Tronul de Cleștar, protagonista nu este o asasină, dar este o hoață de buzunare și este dusă și ea la palat, ”sub acoperire”.

Maven sau Cal? Este întrebarea care mi s-a adresat pe tot parcursul lecturării cărții. Dragi cititori, nu am putut alege atunci, nu pot alege nici acum. Ce să vă spun, îmi plac ambii și până mă decid eu mai bine, îi păstrez pe amândoi. La început aveam o părere despre unul, care mai încolo s-a schimbat și tot așa, nu mă pot decide, poate când voi termina seria voi putea să vă răspund la întrebare.

Mi-a plăcut cartea pentru că a avut de toate, acțiune, romantism, strategie, dar mai ales răsturnări de situație și trădări, și încă ce trădări. Ultimele 100 de pagini au fost cele mai grele, pentru că acolo s-au întâmplat atât de multe chestii. Fraza celebră din această carte și serie presupun este: ”Oricine poate trăda pe oricine” . Mi-am spus mie însămi când citeam această carte să nu am încredere în nimeni, ca să nu sufăr atât de tare la final, dar surpriză chiar în cine am avut puțină încredere și mi se părea cel mai ok și nu mă așteptam să facă așa ceva, i-a trădat pe toți și totodată și pe mine. 

A fost o lectură pe care nu o regret și abia aștept să văd ce se întâmplă și în celelalte volume. Puteți achiziționa cartea de pe CartepediaLibris, site-ul editurii Nemira.



Recenzie scrisă de Mureșan Maria


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @just_me_and_my_books



@just_me_and_my_books