miercuri, 5 septembrie 2018

# Articol # Blog de călătorie

Blog de călătorie - BUDAPESTA

     Bună tuturor!
     Azi am revenit cu un nou articol, și anume un blog de călătorie. Vara aceasta am fost în multe vacanțe, adică am călătorit mult, dar am decis să scriu acest articol despre excursia în Budapesta.
     Voi ați fost în Budapesta?
     Dacă nu, atunci am să vă prezint eu câte puțin din locurile unde am fost, cum mi-am petrecut eu această mini-vacanță.
     Ziua 1 
         Prima zi a fost mai mult de recunoaștere. Am luat un autobus și ne-am plimbat prin toată capitala. Autobusul era cu etaj și fără acoperiș (descoperit) așa că am avut o priveliște pe cinste. Am văzut cam toate obiectivele importante, însă ne-am oprit numai la Castelul Buda, construit în secolul al XIV-lea și în Piața Eroilor, organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei.
        Am observat că prin parcuri sau unde era ceva spațiu verde, lumea stătea cu pătură sau fără și citeau, se uitau pe telefoane, sau pur și simplu stăteau fără să facă nimic. Eu una nu am mai văzut așa ceva, oriunde te uitai prin spațiile verzi era câte un om.
        Nu mă așteptam să văd atâtea poduri peste Dunăre. Am rămas șocată! Credeam că vor fi unul sau două, cel mult trei, dar șapte, fără să le luăm în considerare pe cele feroviare. De fiecare dată când treceam Dunărea o făceam pe alt pod.
        Cât timp am stat în Budapesta am observat mulți turiști din Asia. Nu exista stradă pe care să mergi și să nu vezi vreun chinez, japonez sau coreean.
    Ziua 2
        A doua zi am făcut o ”croazieră” pe Dunăre, care a durat o oră, o oră și ceva. Atunci am observat câte poduri au peste Dunăre. După ce am terminat cu ”croaziera” ne-am plimat puțin prin oraș și am ajuns pe o stradă, plină cu magazine, am făcut câteva cumpărături de acolo și în drum spre hotel ne-am oprit pe la Bazilica Sfântul Ștefan, care este cea mai mare biserică din oraș și a treia din Ungaria, am avut noroc cu hotelul care a fost plasat în centru și ne-am putut deplasa ușor prin oraș.
        În aceeași zi am făcut și un tur de noapte, cu autobuzul și a fost magnific. Am văzut tot orașul plin de lumini, am urcat și la Citadelă, care este o fortăreață aflată în vârful dealului Gellért din Buda, timpul a fost cam scurt și nu am putut sta prea mult, dar priveliștea ți-a tăiat respirația, să vezi de sus tot orașul, toate luminile, te face să crezi că ești invincibil.
     Ziua 3
          A treia zi, a fost și ultima, o zi în care ne-am plimbat, pe lângă grădina zoologică, am fost să vedem și două ștranduri, am mâncat o înghețată atât de bună, în formă de trandafir (o puteți vedea și în pozele pe care le-am pus). Nu am făcut prea multe în această ultimă zi, ne-am relaxat mai mult și am pornit spre casă.

     În fiecare zi am mâncat câte un gulaș, mâncarea lor tradițională, l-am mâncat în locuri diferite, și am observat că fiecare restaurant adăuga ceva specific localului, dar în esență era tot gulaș, care mie mi-a plăcut enorm.     
     A fost o mini-vacanță care a meritat, pentru mine cel puțin, am văzut locuri noi, obiceiuri noi, am descoperit și bune și rele, ne-am distrat pe cinste! 


    




 Sper că v-a plăcut acest articol și aștept părerile voastre despre el și dacă mai vreți ceva de genul.


Articol realizat de Mureșan Maria


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @just_me_and_my_books



@just_me_and_my_books