vineri, 21 septembrie 2018

# Cărți # Recenzie

Warcross // -Marie Lu-


Când un joc numit Warcross captează atenția întregii lumi, o fată își croiește drum ilegal în cele mai ascunse cotloane digitale.

     Pentru milioane de utilizatori care se loghează în fiecare zi, Warcross nu e un simplu joc, ci un mod de viață. Obsesia a început cu zece ani în urmă, iar fanii s-au întins acum pe întregul mapamond. Unii se grăbesc să scape de realitate, iar alții speră să facă profit. Zbătându-se să supraviețuiască, tânăra hackeriță Emika Chen lucrează ca vânător de recompense, urmărind jucători care pariază ilegal pe Warcross. Dar competiția este nemiloasă, iar supraviețuirea, deloc ușoară. Ca să facă rapid rost de bani, Emika își asumă un risc și intră ilegal în jocul de deschidere al Campionatului Internațional de Warcross, însă alunecă accidental în plină acțiune și se transformă peste noapte în subiect de senzație.
     Convinsă că va fi arestată, Emika este șocată când, în schimb, primește un apel de la misteriosul creator al jocului, tânărul miliardar Hideo Tanaka. Oferta este de nerefuzat: el are nevoie de un spion, și dorește ca Emika să preia acest rol. Cât ai clipi, tânăra e transportată la Tokio și aruncată într-o lume a faimei și bogăției, la care îndrăznise numai să viseze. Curând, însă, investigațiile sale dezvăluie un complot sinistru, cu urmări grave pentru întregul imperiu Warcross.
     În acest thriller SF, autoarea Marie Lu creează o lume captivantă, fermecătoare, în care să alegi în cine să ai încredere poate fi cel mai periculos pariu dintre toate.
     Această carte m-a surprins din toate punctele de vedere. Mi-a plăcut atât de mult! Cartea este plină de acțiune, cu evenimente palpitatnte, care te țin cu sufletul la gură, te obligă să citești mai departe, iar tu nu știi cum să faci să citești mai repede, dar în același timp să nu termini cartea. Citind această carte nu te poți plictisi, sunt momente în care spui gata, nu se mai poate întâmpla nimic sau mai este atât de puțin, nu se poate!, dar nu contează ce spui tu pentru că finalul este scris, iar ție nu îți rămâne altceva de făcut decât să aștepți următorul volum.
     În această carte avem plăcerea de a o cunoaște pe Emika Chen. O fată orfană, o adolescentă săracă, care face tot posibilul să nu fie aruncată în stradă. Pentru a se întreține, Emika, este vânător de recompense, prinde infractorii de care poliția nu are timp să se ocupe. Într-o lume atât de avansată tehnologic este foarte greu să îți mai găsești un loc de muncă, iar Emika nu are altă variantă decât să continue să fie cel mai priceput hacker.
     Warcross este un joc virtual, creat de cel mai bogat om, sau mai bine zis tânăr, Hideo Tanaka. După ce Emika, din neatenție pătrunde în jocul de deschidere Warcross, lumea ei este dată peste cap, nimic nu va mai fi la fel.
     Aceasta este contactată de compania domnului Tanaka, contactată și rugată să se prezinte în fața domnului Tanaka în cel mai scurt timp. Ajunsă în fața temutului Hideo Tanaka, Emika rămâne cu gura căscată, nu doar din cauza lui, ci și din cauza ofertei lui, o ofertă de nerefuzat.
     Pe parcursul cărții avem parte de multe aventuri, de suspans și de puțin romantism. Finalul este un final atât de deschis încât nu ar trebui să se numească final, abia aștept să pun mâna pe următorul volum, să văd ce se mai întamplă cu Hideo și Emika.
     Recomand această carte iubitorilor de romantism înfășurat în mult mister și intrigă. O poveste ce așteaptă să fie descoperită de fiecare iubitor de lectură. O carte care combină cea mai noua tehnologie cu neconvenționalul, o carte cu de toate.


Recenzie realizată de Mureșan Maria


     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us @just_me_and_my_books



@just_me_and_my_books